Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Politiet, Folket og Statsråden

Hvor respektløs kan en statsråd være, overfor en gruppe statlige ansatte, før det blir flaut?

Politiet har i en lengere tid kjempet for rettferdige arbeidsvilkår, bedre lønn og arbeidsforhold. Arbeiderpartiet parerer med fraser som «Flere blir utdannet», «De må vente i kø for oppgjør» og setter heller igang ett stort arbeid som unntar politiet retten til dagens arbeidsmiljølov for istedet innføre ny forskrift om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om hviletid.

politistreik

FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET

Arbeiderpartiet har totalt bommet på blinken, når en istedet vil innskrenke politiets rett til hviletid, i stedet for å utbedre de forhold som er grunnen til at det er behov for så ekstremt mange overtidstimer.

Hadde Arbeiderpartiet bare sett litt nærmere på arbeidsforholdene til de ansatte, og ikke kun politiet, så hadde de nok sluppet mange av problemene de har i dag. Det er det samme som gjentar seg gang på gang, om det er Politi, Helsevesenet eller de ansatte i Forsvaret – lønnen er for lav.

Med det arbeidsmarked vi har hatt frem til i dag, vil alltid velutdannede personer få tilbud om god lønn og gode arbeidsvilkår. Når så en Politimester sliter med å få antall patruljer på gata, fordi at hans utlysninger ikke fylles, så er altså Arbeiderpartiets svar – «Vi har økt inntaket på Politiskolen» – «Kullet er meget stort». Men hva Arbeiderpartiet ikke ser å fatte, er at når studentene er ferdig utdannet, er de attraktive i næringslivet. Hvis en ikke kan følge opp sin tre-årige høyskole med en lønn som faktisk kan nedbetale den opparbeidede studielån, så vi ressursen forsvinne.

Forsvaret og Helse har det samme problemet. Når Forsvaret ble tvunget til å nedbemanne, hvem tror du fikk finansiert Sluttpakker og som samtidig ble ansatt i det private med gode lønnsordninger? Jo, de mest kvalifiserte offiserene tilgjengelig! De som ikke bidrar så mye til organisasjonen og som kanskje lente seg litt formye på ansettelsesværnet i forsvaret, de fikk ikke tilbud om nye jobber i det sivile.. og ble derfor igjen i det militære system.

Konklusjonen ble at Forsvaret mistet mange av sine mest kvalifiserte offiserer, som i ettertid måtte leies tilbake som konsulenter til en høyere pris. Og noen lurer på hvorfor driftsbudsjettet til Forsvaret ikke går ned?

Jeg foreslår at de som er Statelig ansatt, skal få både arbeidsvilkår og lønn som er konkurransedyktig i forhold til den private sektor. Det er mange som sikkert har meninger om UP, Ordenspolitiet og Forsvaret, men at de behøves er over enhver tvil.

At Giske, den fungerende Justisminister, ikke gadd eller «hadde tid» til å møte 4000 politifolk, som hadde tatt fri og avspassering for å kunne vise sin missnøye med å bli skjøvet under teppet med en lovendring i stedet for bedring, grenser til frekkhet.